Meerdere keren per jaar worden er mooie wandelingen georganiseerd door het Huus met de Belle. Deze wandelingen leiden u door de prachtige omgeving van Echten. De meeste wandelingen hebben een thema; een paaswandeling met de Pasen, dauwtrappen met Hemelvaart o.l.v. een dorpsgids, Vriendinnenwandeltocht speciaal voor de vrouwen, herfstwandeling o.l.v. een dorpsgids en een winterwandeling in januari. In de agenda zijn de data terug te vinden

Paaswandeling
Eerste Paasdag wordt er een leuk wandeling georganiseerd waar u gezellig met de hele familie aan deel kunt nemen. Meestal worden er routes van 5 en 10 km uitgezet en wordt er halverwege de wandeling een gezellige pauzeplek ingericht waar u een drankje kunt kopen.

Dauwtrappen
Op Hemelvaartsdag wordt er een dauwtrapwandeling georganiseerd voor de vroege vogels onder ons. De wandeling, onder leiding van een gids, start om 6 uur ‘s morgens en heeft een lengte van 10-12 km. Er wordt afgesloten met een heerlijk ontbijt. Opgave per mail.

Vriendinnenwandeltocht
Speciaal voor de dames wordt er op een door-de-weekse middag in oktober een vriendinnenwandeltocht georganiseerd. Leuk om gezellig een middagje bij te kletsen tijdens een heerlijke wandeling

Herfstwandeling met gids
Op een zondagmiddag in de herfst wordt er een wandeling onder leiding van een dorpsgids georganiseerd. Een mooie wandeling van 10-12 km waar u leuke dingen over de omgeving van Echten te weten komt. Onderweg zal er tijdens een korte pauze koffie en thee geserveerd worden. Opgave per mail.

Winterwandeling
Op een zaterdag in januari wordt er een heerlijke winterwandeling georganiseerd. Er worden wandelingen van 5 en 10 km uitgezet en onderweg is er een knusse pauzeplaats ingericht.